קינוח השבוע • טארט מקרם פיסטוק אפוי

אפרת ליבפרוינד No Comments on קינוח השבוע • טארט מקרם פיסטוק אפוי
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

אמצע השבוע זה זמן טוב להתחיל לחשוב על שבת. הנה מתכון לטארט קרם פיסטוק אפוי (2 טארטים עגולים בקוטר 22-24 ס"מ)
של השף-קונדיטור אפרת ליבפרוינד

לקלתית:
250 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה
170 גרם אבקת סוכר
50 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס + כף)
2 גרם מלח (קורט)
100 גרם ביצים (2 ביצים)
420 גרם קמח (3 כוסות)
לקרם הפיסטוק:
150 גרם מזולה לאפייה בטעם טבעי
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
150 גרם פיסטוקים קלויים בלי מלח וטחונים (כוס וחצי)
15 גרם קורנפלור (כף וחצי)
150 גרם ביצים (3 ביצים)
הכנת הקלתיות:
במיקסר שחובר אליו קרס ההקצפה מערבבים מזולה עם אבקת הסוכר במשך 5 דקות. מוסיפים את שאר הרכיבים ומעבדים לבצק פירורי מעט. מפסיקים את פעולת המיקסר ולשים מעט ביד רק עד שמתקבל כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
על משטח מקומח מאוד מרדדים את הבצק לעלה בעובי 5 מ"מ. בעזרת ספטולה מרימים את עלה הבצק ומרפדים בו את התבניות או את הרינגים. אם משתמשים ברינגים יש להניח אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה או על משטח סיליקון.
אם הבצק נקרע מעט במהלך העבודה אין צורך להיבהל. במקומות שנוצרו 'חורים' מוסיפים פיסות בצק ולוחצים אותו מעט כדי להדביק את הטלאים.
מעבירים את התבניות עם הבצק למקפיא לשעה. לאחר מכן מכניסים את הקלתיות לתנור שחומם ל- 180 מעלות, ואופים את הקלתית חלקית- 10 דקות בלבד.

הכנת קרם הפיסטוק:
מקציפים במיקסר מזולה עם סוכר 4 דקות, מוסיפים את הפיסטוקים והקורנפלור ומקציפים עוד 2 דקות. מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.

הרכבת הטארט:
לאחר האפייה החלקית של הקלתית יוצקים את קרם הפיסטוק ואופים בחום של 160 מעלות כ- 15 דקות.
מקררים היטב ומקשטים בפירות טריים ובתלולית קצפת.



0 תגובות